Juridische dienstverlening is duur omdat er veel tijd en aandacht in gaat zitten. Helaas valt daar niet direct iets aan te veranderen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening. Ik doel dan niet in de eerste plaats op de kwaliteit van het juridisch advies op zich. Ik doel meer op de tijd en aandacht die voor een kwestie wordt genomen. Niet alleen kost het tijd om mij goed te verdiepen in de feiten en omstandigheden van de zaak. Ik moet ook de tijd nemen om uw vragen goed te beantwoorden en u te schetsen wat u, bij de behandeling van het dossier kunt verwachten.

Mijn uurtarief is verhoudingsgewijs laag. Het uurtarief is echter maar één onderdeel van de kosten die u moet betalen. Een ander onderdeel is hoeveel tijd er geschreven wordt. Ik heb altijd getracht om op een integere manier te declareren. Of ik daarin slaag moet u eigenlijk aan mijn cliënten vragen.

In mijn praktijk werk ik niet op basis van gefinancierde rechtsbijstand voor min- en onvermogenden. Komt u in aanmerking voor een zogenaamde toevoeging, dan zal ik u doorverwijzen naar een collega die wel aangesloten is bij de Raad voor de Rechtsbijstand.